Кількість
|
Вартість
|
||
|
Волокна насіння подорожника або псилліум, є цінним джерелом природних антиоксидантів, похідних геніпозидної, епілоганової та арборесозідової кислот, іридоїдних глікозидів (асперулозид, аукубін, катальпол) та фенілетаноїдів (вербассозид і плантамайозид). Однак немає сумнівів у тому, що найбільша перевага псиллиума - це рівень харчових волокон (до 80% всіх сполук, які у рослині). Для багатьох це головна причина негайно купити волокна насіння подорожника. І це правильне рішення з кількох причин.
По-перше, споживана клітковина, потрапивши до шлунково-кишкового тракту, допомагає боротися з метеоризмом та запорами, покращує перистальтику кишечника. З іншого боку, Псіліум затримує воду і, таким чином, захищає від зневоднення.
По-друге, після досягнення шлунка клітковина значно збільшується обсягом. Завдяки цьому виникає передчасне почуття насичення, ефективно нейтралізується відчуття голоду і таким чином скорочується надходження калорій.
По-третє, клітковина ефективно перешкоджає всмоктуванню жирів та прискорює обмін речовин.
По-четверте, на завершення, було доведено, що включення волокна насіння подорожника до щоденного раціону знижує рівень холестерину, тригліцеридів і цукру в крові, а також має захисний і пробіотичний ефект.
Рекомендації щодо прийому:
Добова доза волокна подорожника 1 чайна ложки порошку - дітям 1/2 чайної ложки. Кожну столову ложку слід розчинити в 120 мл води і негайно випити. Замість води може бути: кисломолочна продукція, фруктовий сік, або навіть суп. Бажано вживати за три години до їжі та одразу після їжі, тому що таким чином значно збільшує почуття ситості. У період вживання порошку із насіння подорожника слід щодня випивати близько 2 літрів води.