США, Китай і Туреччина провели спільне дослідження, в якому дійшли висновку, що речовина рослинного походження кверцетин відіграє активну роль в захисті від коронавирусной інфекції і знижує рівень смертності від COVID-19, запобігаючи пошкодження легенів. Про це розповів турецька професор і доктор Вефік Ариджа,  з посиланням на Haber Turk.

Так, Сполучені Штати в спільному дослідженні з вченими з Китаю і Туреччини довели, що кверцетин відіграє активну роль в захисті від коронавирусной інфекції

Цитата:

"У науковій статті було показано, що ця речовина може запобігти зараженню коронавірусів і знизити рівень смертності, запобігаючи можливому пошкодження легенів", - зазначив професор і доктор Вефік Ариджа.

Деталі

Дослідники прийшли до висновку, що молекула кверцетину пригнічує зв'язування коронавируса з рецептором ACE2 клітин людини. Крім цього, кверцетин є потужним антиоксидантним, протизапальним і поліфенольних сполук, яке підтримує імунну систему в боротьбі з вірусами, зазначає доктор Вефік Ариджа.

"Хоча механізм того, як флавоноїди кверцетин пригнічує рецептор ACE2 і як запобігає зв'язування коронавируса з рецептором ACE2, точно ніхто не знає, було визначено, що це інгібування здійснюється у високому ступені. (...) А SARS-CoV-2 використовує саме рецептор ACE2 для проникнення в клітини ", - підкреслив він.

Профілактика COVID-19

Професор пояснив, що автори дослідження прийшли до висновку: прийом 500 міліграмів кверцетину в день в якості профілактики може запобігти зв'язування коронавируса з рецепторами ACE2 в організмі і обмежити його розмноження.